CO NAS WYRÓŻNIA?

Wierzycie w przypadki? My też nie- dlatego pracę w naszym lokalu wykonują profesjonalni kucharze. Jesteśmy lokalną Firmą, a więc wspieramy lokalnych przedsiębiorców- dostawców świeżych warzyw, ziół, a przede wszystkim mięsa.

👉MIĘSO!

To kwintesencja naszych dań- co je wyróżnia od innych?

Surowe mięso przetransportowane do naszego lokalu dopiero zaczyna "pracować";-) Mięso do burgerów jest mielone na miejscu, porcjowane, po czym czeka na zamówienie i świeże trafia na grill KAMADO osiągający temperaturę do 400°C. Czy to ma znaczenie? Spróbuj;-)

Mięso do Kebaba jest ręcznie krojone w płaty, ale zanim zostanie nabite na ruszt marynuje się w mieszance specjalnych przypraw. Baranina z elementami wołowymi lub ekologiczny kurczak- TY wybierasz, co wolisz!

 

👉WYPIEKI

NIE znajdziesz tu gotowych produktów z hermetycznie zamykanych plastikowych paczek. Pieczywo do naszych dań przygotowywane jest na miejscu.

 

👉BEZ ULEPSZACZY

Mówimy NIE dla gotowych mieszanek przypraw.

Cel jest jeden: prosty skład, ale produkty dobierane w sposób przemyślany, wyselekcjonowany i tylko sprawdzony.

 

 

👉SPRZĘT

 

Jako nieliczny w Polsce nasz kebab będzie opalany prawdziwym, owocowym drewnem, na urządzeniu wykonanym przez lokalnego spawacza zgodnie z autorskim projektem naszego Szefa Kuchni. Dlaczego to takie istotne? Opiekanie mięsa w żywym ogniu powoduje efekt karmelizacji i niepowtarzalny aromat.

Kolejnym hitem technologicznym jest grill ceramiczny KAMADO, służący do przyrządzania burgerów oraz szarpanych mięs. W tym urządzeniu paliwem również będzie drewno.

 

👉...I JESZCZE MOŻE FRYTKI DO TEGO? ;-)

Frytki powstają NA MIEJSCU! Ręcznie kroimy ziemniaki, które są trzykrotnie smażone na łoju wołowym- co nadaje im chrupiącą skórkę, puszysty środek i unikalny smak. Spróbuj i sam zauważ różnicę!